Termeni si Conditii

 1. Conditii generale
  Toate livrarile si serviciile APEL INDUSTRIES SRL obtinute prin comenzi online sau prin alt tip de comenzi fac subiectul urmatoarelor conditii si termeni generali. Orice exceptie sau intelegere aditionala va trebui aprobata in scris de board-ul de management sau de o persoana autorizata de scos; aceasta se aplica pentru orice formular de solicitare.
  Întrucât oferta noastră se adresează exclusiv întreprinderilor, nu se acordă în mod explicit niciun drept contractual sau legal de retragere şi nu se oferă posibilitatea returnării produselor, drept care ar fi acordat clienţilor persoane fizice potrivit legii privind vânzarea la distanţă.
 2. Conditii de livrare
  Doar daca nu este stipulat altfel, datele de livrare oferite in confirmarile de comanda sunt orientative.
  APEL INDUSTRIES SRL va atasa datele de livrare.
  Daca livrarea nu a avut loc in perioada confirmata, clientul este indreptatit sa stabileasca o data limita de cel putin 6 saptamani. Daca APEL INDUSTRIES SRL nu efectueaza livrarea in noul termen stabilit, clientul poate rezilia contractul printr-o notificare scrisa.
  APEL INDUSTRIES SRL va fi indreptatit sa se retraga dintr-un contract daca serviciile devin imposibil de oferit din motive independente de controlul propriu, in special in cazuri de forta majora, razboi, revolte industriale sau non-performanta furnizorilor dincolo de controlul APEL INDUSTRIES SRL.
  Clientul va fi informat imediat despre indisponibilitatea bunurilor comandate si orice plata deja efectuata va fi returnata.
  În situația în care destinatarul nu poate fi găsit la adresa indicată la prima expediere, acesta va suporta cheltuielile suplimentare pentru a doua expediere și pentru expedieri multiple sau costurile de depozitare.
  Dacă s-a convenit o livrare franco la destinaţie, prin derogare de la § 412 I HGB (Codul comercial german), destinatarul este obligat să descarce marfa. Prin aceasta, compania APEL INDUSTRIES SRL nu are obligaţia nici să descarce marfa expediată, nici să pună la dispoziţie mijloacele auxiliare necesare pentru descărcare.
  APEL INDUSTRIES SRL are dreptul de a efectua livrări parţiale, dacă acestea sunt rezonabile pentru client. Costurile suplimentare generate de livrările parţiale sunt suportate de firma APEL INDUSTRIES SRL
  Pentru modificări efectuate după expediere (de ex., modificarea adresei de livrare, rezervarea de servicii adiționale), expeditorul ne percepe la acest moment o sumă netă suplimentară de 15,00 €. Dacă modificarea are loc după expediere, la cererea clientului, acesta se obligă să suporte costurile suplimentare rezultate astfel.
 3. Transmiterea riscului
  Riscul trece de partea clientului imediat ce marfa a fost incarcata si a parasit depozitul APEL INDUSTRIES SRL. Aceasta se aplica si in cazurile cand costurile de transport sunt suportate APEL INDUSTRIES SRL.
  Plangerile legate de deteriorarea marfii in timpul transportului trebuie adresate direct de catre client transportatorului sau catre APEL INDUSTRIES SRL in perioada prestabilita.
  Orice risc legat de un transport efectuat de catre client la APEL INDUSTRIES SRL apartine in totalitate clientului pana cand marfa ajunge la APEL INDUSTRIES SRL. In special riscul de transport este in intregime asumat de client.
 4. Conditii de plata
  Toate facturile APEL INDUSTRIES SRL trebuie sa fie platite imediat si nu pot suferi nici un discount.
  Cecurile vor fi acceptate doar in cazul in care sunt legate de un cont special deja alimentat cu suma respectiva.
  Toate comisioanele ce apar din incasarea banilor prin fila CEC vor fi suportate de client. Clientul isi poate exercita dreptul de a refuza plata/returna banii daca plangerile acestuia nu sunt contestate de APEL INDUSTRIES SRL sau au fost recunoscute si validate de o curte de justitie. Clientul isi poate exercita dreptul de retinere doar daca este bazat pe o relatie contractuala comuna. APEL INDUSTRIES SRL este indreptatita sa transfere plangerile legate de livrari si creantele de incasat. In cazul in care un client este in urma cu o plata, toate celelalte plangeri devin platibile fara necesitatea unei notificari in prealabil.
 5. Garantia
  Plangerile legate de aria de acoperire a livrarilor, defecte ale produselor, livrari gresite sau cantitati necorespunzatoare, vor fi adresate in scris imediat – in maximum o saptamana de la primirea bunurilor. Expedierile punctuale ofera timp suficient pentru a se incadra in limita de timp. Dupa aceasta perioada de o saptamana, garantia pentru defecte vizibile va expira. APEL INDUSTRIES SRL ofera garantie de 1 an la produse noi incepand de la data livrarii bunurilor. APEL INDUSTRIES SRL nu va oferi garantie pentru produse second-hand in cazul in care clientul nu este cel final. Limitarile mentionate nu se vor aplica daca vreun defect a fost ascuns in mod malitios. In cazul oricarei plangeri justificate, APEL INDUSTRIES SRL va livra articolele ce lipsesc, repara bunurile sau va livra noi produse. Garantia pentru orice utilaje este limitate la actiunea de reparatie. In cazul in care reparatia nu este posibila, clientul va fi indreptatit sa se retraga din contract sau sa reduca pretul bunurilor achizitionate in concordanta cu articolul 441 din codul de drept civil German.
 6. Raspunderea
  In cazul unei usoare incalcari ale obligatiilor APEL INDUSTRIES SRL, raspunderea va fi limitata la daunele previzibile conform contractului. Acest principiu se aplica si in cazul agentilor indirecti APEL INDUSTRIES SRL. APEL INDUSTRIES SRL nu este raspunzatoare pentru incalcarile obligatiilor contractuale non-substantiale. Limitarile de raspundere nu se aplica la plangerilor clientilor referitoare la raspunderilor legate de produs. Limitarile de raspundere nu se aplica la plangerilor clientilor care se refera la pierderi din cauza pierderilor de vieti, probleme legate de sanatate cauzate de APEL INDUSTRIES SRL
 7. Rezervarea de titlu
  Orice produs achizitionat va ramane in proprietatea APEL INDUSTRIES SRL pana cand toate obligatiile contractuale sunt indeplinite. Rezervarea de titlu va fi aplicata si pentru toate plangerile pe care APEL INDUSTRIES SRL le strange impotriva achizitorului dupa livrarea din cauza reparatiilor sau a serviciilor prestate. In timpul perioadei de rezervare a titlului, achizitorul va avea dreptul de posesie si folosinta a bunurilor achizitionate, atat timp cat isi indeplineste obligatiile legate de rezervarea de titlu si de contract. Clientul este obligat sa transmita catre APEL INDUSTRIES SRL informatiile necesare pentru a beneficia de drepturile cuvenite in legatura cu rezervarea de titlu.
 8. Procesarea de date
  APEL INDUSTRIES SRL este indreptatita sa colecteze, salveze si proceseze toate datele necesare si informatiile legate de client necesare pentru desfasurarea relatiei de afaceri dintre APEL INDUSTRIES SRL si client.
 9. Clauza de separabilitate
  In cazul in care o dispozitie din “Termenii si Conditiile Generale” este sau devine invalida, toate celelalte dispozitii din “Termenii si Conditiile Generale” vor ramane valide. Dispozitia invalida va fi inlocuita de o dispozitie cat mai apropiata ca sens economic de cea invalida.
 10. Dispozitii diverse
  Locul de desfasurare si locul de jurisdictie pentru toate contractele este sediul central APEL INDUSTRIES SRL, daca clientul este un comerciant asa cum este definit in Codul Comercial German, o persoana autorizata sau o organizatie publica.
  APEL INDUSTRIES SRL este indreptatita sa actioneze legal la locul jurisdictiei partii contractante. Acest acord face subiectul legilor Germane.
  Legile comerciale din Statele Unite nu vor fi aplicate.